2010. augusztus 20., péntek

Hát így kezdődik

Ime az első bejegyzés, az első, és gondolom az utolsó is Magyarországról... :)

Szóval, egy évre kimegyek Kanadába, mint egy cserediák, aki ismer, az tudja, hogy ez nem az első ilyen lesz, korábban már Dél-Afrikában is voltam egy évet, bár így itthonról átgondolva, szerintem a két év teljesen különbözni fog, bár a korábban szerzett tapasztalatokat biztos itt is tudom majd értékesíteni...
És hogy miért pont Kanada? Kizárt hogy én Franciaországba menyjek, ami ráadásul még közel is van... (félreértés elkerülése végett, a franciákkal semmi bajom, csak nem szeretem őket :) )
Hát egy két tény, amit így előjáróban elmondanék, amik fontosabbak lehetnek..
Tehát Kanadán belül, Quebecbe fogok menni, azon belül is Saint-Geoges nevű kisvárosba. (A kisváros jelen esetben egy 30 ezres várost jelent). Quebec Citytől 1 órányi autózásra lesz, és nagyjából ugyan ennyire lesz az USA határa is. Montreáltól, ahol landolni fogok, 4 órányi autózásra lesz.
A fogadócsaládomban lesz egy 10 éves kisöcsém, Ludo, aki a levelekből leszűrve, egy elég aktív kis srác, cserkész, gitározik, és ahogy egy átlagos 10 éves, sok más mindent csinál.
Anyukám, Isabelle, régebben utazási irodában dolgozott, ebből kifolyólag sokat utazott és szerencsére máig sokat utazik, most egy helyi buszvállalat diszpécsere. Az emailekből az szűrődött róla le, hogy egy nagyon korrekt és kedves ember, aki szerencsémre, beszél angolul, tehát a kezdetekben ez sokat segíthez majd, de késöbb szeretném ha ez átváltana franciára, hiszen részben ezért is megyek ki.
Ha minden igaz, akkor augusztus 21én indulok Ferihegyről, onnan Párizsba, ahol lesz 4 órám akklimatizálódni, ami jelen esetben egész hasznos, hiszen Ferihegyet leminősítették, ami megnövekedett biztonsági ellenörzésekkel jár, ergo, több idő becsekkolni.
Hála a jó égnek, Párizsból mindössze 7 óra 20perc lesz az út egészen Montréálig, ami azért hála az égnek, mert Japán óta, 12 órás repülőút, valahogy a kezdeti lelkesedésem lelókadt az ilyen hosszú távú repülőútakkal szemben, mégpedig azért, mert fél négyzetméteren, egy 5 óra után már annyira nem is kényelmes székben, mondjúk úgy, hogy nem jó. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése